o școală de iarnă la începutul primăverii, pentru cei pe care puțin frig și niște zăpadă nu-i pot ține în casă.


12:00 - 14:00, Impact Hub
40 locuri
Comunicare eficientă şi joc de rol

Jocul reprezintă forma cea mai firească de a învăța. Joaca este una dintre puținele activități care stimulează dezvoltarea în toate aspectele ei. Ea pavează o cale sigură pentru învățarea pe termen lung. Learnity te provoacă! Vom sta spate-n spate şi com comunica desenând. De ce? Pentru a ne putea observa cât de diferit gândim și cum putem ajusta comunicarea pentru a transmite un mesaj mult mai coerent. Vom intra într-un joc de rol și vom observa cum micile gesturi sau simpla schimbare a atitudinii pot face mari diferențe în relațiile cu cei din jurul nostru. Vino să descoperi învățarea cu alți ochi!

Adriana Şerban

Adriana Şerban are 24 de ani și este studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educație la Universitatea Hyperion și în paralel studiază în comunitatea de Educație a Universității Alternative.
A activat 8 ani ca voluntar în ONG- uri precum BYP, ANA, Restart în Educație. Este trainer în învățarea pentru copii și adulți, lucrând câtiva ani în cadrul InfoSpeed. În ultima perioadă a lucrat în cadrul Coaliției pentru Educație unde a fost Project Manager pe organizarea evenimentelor.
În prezent, Adriana este trainer și Project Manager pe comunicare și dezvoltarea culturii organizaționale în Learnity.


12:00 - 14:00, Impact Hub
40 locuri
ANIMA

Anima în latină însemnă suflet, iar în română stă la baza unor cuvinte precum animat. În acest atelier vorbim puţin şi facem mai mult animaţie socio-educativă sau învăţăm cum să punem suflet în învăţarea pe bune, prin joc şi interacţiune.

Andrei Popescu

Andrei Popescu. Voluntar şi birocrat, trainer şi free-lancer, ba chiar şi un pic secretar de stat ... tehnocrat (la un moment dat). Nu de alta, dar aşa învăţăm cel mai bine, experimentând una şi alta!


14:00 - 15:30, Impact Hub
40 locuri
Cum să pornești prima ta afacere de succes, aproape fără nici o investiție

Aproximativ 90% din startup-urile româneşti eşuează în primii 2 ani de existenţă. Cum poţi porni prima ta afacere cu un risc mai scăzut de eşec? Sau cum poţi diminua riscul de eşec de la 90% la, să zicem, 10%? Răspunsul e atât de simplu: metodologia lean startup. Marele regret a lui Dragos Nicolaescu este că nu știa de Lean Startup cu 17 ani în urmă, când a început primul său business, pentru că l-ar fi scutit de timp pierdut, bani şi energie pentru primele patru companii eşuate.
Acum, în calitate de business mentor și executive coach, susține această metodă care, urmată pas cu pas, te va ajuta să pornești o afacere cu riscuri și costuri minime, garantat. Dacă sunteți curioși să aflați despre ce e vorba și care sunt punctele-cheie ale acestei metodologii, vă aștept la întâlnire.

Dragos Nicolaescu

Experiența mea de peste 25 de ani în diferite roluri de management, investitor și antreprenor mă ajută să ofer servicii de coaching, mentorat și consultanță. În ultimii 9 ani, am făcut coaching cu peste 230 manageri pentru a-și îmbunătăți stilul de viață profesional și personal, am mentorat peste 220 de antreprenori pentru a-și crea o primă afacere de succes, am oferit consultanță pentru mai mult de 50 de companii pentru ca acestea să-şi crească sustenabil afacerea și am investit în peste 40 de afaceri locale și internaționale. De asemenea, dezvolt și facilitez programe de training fundamentate științific, în care oamenii și organizațiile învață cum să dezvolte afaceri valoroase, cu impact pozitiv, în timp ce se bucură de o viață echilibrată.


17:30 - 19:00, Impact Hub
40 locuri
Gândire creativă – cum ne modelam mintea pentru a gândi altfel

O sesiune despre cum să câstigi controlul asupra modului în care mintea ta gândeste şi generează soluţii la problemele de zi cu zi din viaţa ta personală şi profesională.

Cristian Hossu

Cristi este un trainer şi antreprenor cu 15 ani de experienţă în industria de evenimente şi resurse umane. Într-o lume în care se spune că pentru a reuşi în business ai nevoie de relaţii şi uşi deschise, el a crescut la zero, alături de partenerii lui, mai multe companii şi proiecte care au ajuns numărul 1 în România, pornind mereu de la dorinţa de a fi altfel. O idee originală şi apoi multă muncă. Şi nişte tehnici de gândire creative pe care le-a descoperit în facultate. 😊

11:00 - 12:30, Mezanin (Palatul Universul)
180 locuri
Vicii de argumentare - cum să nu fim luaţi de proşti

De multe ori întâlnim la oamenii din jur, în reclame, la şcoală, la politicieni şi chiar în familie încercări de a ne convinge cu raţionamente strâmbe. Atunci când aflăm cum se numesc aceste raţionamente, care este mecanismul lor şi cum pot fi contracarate vom fi mult mai greu de păcălit.

Radu Atanasiu


12:30 - 14:00, Mezanin (Palatul Universul)
180 locuri
Winning with a Story

[workshop în engleză] If you want to convince people to move into your direction, arguments will not suffice. No matter how smart, relevant or true, arguments will, almost always, fall short of a good story. Instead of being frustrated that you lost with a good argument, learn to win with a good story. It may change your life. When schools are closed, learning may begin.

Cosmin Alexandru


14:00 - 15:30, Mezanin (Palatul Universul)
180 locuri
Social Impact Award.

In zilele astea nebune să lucrăm cu idei bune. Ai o idee de proiect, organizaţie, afacere socială, pentru o lume mai bună? Cum te apuci de ea ? Alţii înaintea ta, în Social Impact Award, au creat şcoli în strada, pachete de experimente pentru fizică şi chimie, sisteme de semnalizare pe bicicletă, app-uri pentru învăţat la BAC. O să lucram în echipe pe idei sugubeţe cu care vii de acasă, sau pe care le pui la cale aici. Poate îţi place de una cât să devină viitoarea ta carieră sau tu următorul câştigător al premiilor de 5000 de euro din SIA. Şi dacă nu te cucereşte niciuna oricum pleci acasă cu o metodă să le testezi şi dezvolţi pe urmatoarele. Mai multe pe www.socialmpactward.ro

Oana Toiu


15:30 - 17:00, Mezanin (Palatul Universul)
180 locuri
Wanted dead or alive: Intellectuals in modern societies.

[workshop în engleză] Is studying philosophy completely useless in the world today? Let’s talk about whether reading social science texts can turn someone into a moral and responsible citizen (or just leave them very confused). Exploring the place of intellectuals in a time of so-called ‘liquid values’, this session might leave you with more questions than solutions for coping with reality, so prepare for an existential crisis.

Silvana Stoicescu


14:00 - 18:00, EA-The Entrepreneruship Academy (bd. Dacia, 99)
100 locuri
Cursurile Zăpezii (antreprenoriale) - Prima ediție

Ninge mirific afară și școlile sunt închise. Dacă nu te-a speriat zăpada de afară te invităm la un un workshop, un joc și un film bun.(exact în ordinea aceasta).

Vinerea aceast dorim ca la noi la sediu să invităm cât mai mulți tineri cu idei antreprenoriale care nu merg la școală în această săptămână. Veți putea întreba experții și studentii EA orice insight despre lansarea unei afaceri.

Ilinca Paun